Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η PETA μηνύει την SeaWorld για παράβαση των δικαιωμάτων των φαλαινών...


Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Η Aμερικανική PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) καταθέτει μήνυση για πέντε φάλαινες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Στο εδώλιο η SeaWorld (το μεγαλύτερο δελφινάριο των Η.Π.Α). Η PETA ζητάει την απελευθέρωση των πέντε φαλαινών, που μετά την 13η τροποποίηση του συντάγματος θεωρούνται μη ανθρώπινα πρόσωπα σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Η PETA βασίζεται στην τροπολογία που απαγορεύει την δουλεία χωρίς να αναφέρεται στο είδος του "προσώπου" ή στο είδος της αιχμαλωσίας. Η δουλεία είναι δουλεία, και αυτό δεν εξαρτάται από το είδος του σκλάβου... λέει ο γενικός σύμβουλος για την PETA, Jeffrey Kerr. Οι πέντε αιχμάλωτες φάλαινες είναι: Tilikum, Κatina, Kasatka, Corky, και Ulises. οι 2 πρώτες στο Orlando και οι 3 τελευταίες στο San Diego.

"Οι όρκες αυτές πιάστηκαν βίαια από τον ωκεανό, όπου ζούσαν με τις οικογένειες τους, όταν ήταν μωρά. Τους στέρησαν την ελευθερία και τις υποχρεώνουν να ζουν σε μικρές δεξαμενές και να κάνουν ανόητα κόλπα", καταγγέλλει η πρόεδρος της PETA Ingrid E. Η 13η τροποποίηση απαγορεύει τη δουλεία, και αυτές οι όρκες είναι, εξ ορισμού, σκλάβοι".

Οι όρκες είναι έξυπνα ζώα που στη φύση διανύουν 100 μίλια κάθε μέρα. Στα πάρκα της SeaWorld, αναγκάζονται να κολυμπούν σε μικρές δεξαμενές, μακριά από την φυσικό τους περιβάλλον, στερούνται την δυνατότητα να κάνουν συνειδητές επιλογές, να επικοινωνούν και να ζούν αρμονικά όπως ορίζει η φύση. Και, αντί να αναζητούν τα ζωντανά τους θηράματα, όπως ορίζει ο φυσικός τρόπος ζωής τους, τρέφονται με νεκρά ψάρια.

Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της PETA
Πληροφορίες για τους τρόπους που μπορείς να βοηθήσεις και εσύ εδώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου